Långsiktig plan för teknikinvestering

2024-05-23

I senaste numret av tidningen Husdjur (Husdjur nr 5, 2024) blir Kunskapsnav Animalieproduktions experter Elisabeth O´Hara och Victoria Olin intervjuade av Camilla Olsson tillsammans med Per Peetz Nielsen från RISE gällande hur gården ska tänka kring investeringar av teknik på gården. Tillsammans identifierar de sex områden att ha i åtanke; Tekniken förändras i företaget, olika behov och krav, riskanalys och handlingsplan, lönsamhet och ekonomi, personal och arbetsmiljö samt att ha en tydlig målbild. Det är viktigt att inte bara tänka teknik, men också vilka funktioner som gården behöver, och det är därför viktigt att istället göra en investeringsplan där teknik är en del av det totala investeringsbehovet som finns på gården.

Artikeln finns att läsa här i sin helhet.

Kontaktperson

Victoria Olin

Expert företagsekonomi
victoria.olin@ri.se
010-5165301

Relaterade nyheter

Allmänt Ekonomi Nöt

Nyhetsbrev nr 3 ute nu

Läs mer
Allmänt

Borgeby fältdagar bjuder på kunskapsrunda

Läs mer
Ägg Stallbyggnad

Förbättra stallklimatet i värphönsstall med hjälp av en checklista

Läs mer
Gris Stallbyggnad

Minska svansbitning med hjälp av en halmhäck

Läs mer
Visa alla nyheter