Borgeby fältdagar bjuder på kunskapsrunda

2024-06-12

Tält på Borgeby fältdagar.

I samband med Borgeby fältdagar har Kunskapsnav animalieproduktion, tillsammans med övriga lantbruksnav satt samman en kunskapsrunda.

Syftet är att besökarna på fältdagarna ska få en chans att möta de fyra olika aktörer som jobbar med kunskapsutveckling inom svenskt lantbruk.

Det är Kunskapsnav animalieproduktion som står bakom rundan och den görs tillsammans med naven för företagsledning och entreprenörskap, miljö och klimat samt digitalisering.

– Syftet är att vi ska kunna visa upp hur långt de olika naven kommit i sina respektive verksamheter. Från animalienavets sida är det också ett tillfälle att kunna träffa stora delar av navets experter som har rekryterats under året. Men framför allt kommer vi att berätta om och beskriva hur vi jobbar med Lantbrukets kunskapsbank som kommer att få en central plats när vi i framtiden ska sprida kunskap inom svenskt lantbruk, säger Lasse Angantyr projektkommunikatör på Kunskapsnav animalieproduktion.

Rundan tar en timme, en kvart hos varje nav och den som vill följa med kan sluta upp bredvid seminarietältet Axet klockan 11.00 under mässans båda dagar.

Under mässans första dag kommer Victoria Olin och Eva Salomon från animalienavet att hålla en föreläsning tillsammans med Paulina Lingers från Växa. Föreläsningen startar klockan 15.00 i seminarietältet Vippan. Rubriken är Livsviktig lista för dina kor – ett seminarium om djurvälfärd som görs i ett samarbete mellan RISE och Växa.

Kunskapsnav animalieproduktion står i RISE monter N9, alldeles intill ingång 3.

Ämnesord

Allmänt

Kontaktperson

Lasse Angantyr

Kommunikatör
lars.angantyr@ri.se
+46 10 251 39 02 

Relaterade nyheter

Allmänt

Fina möten på Borgeby fältdagar

Läs mer
Allmänt Ekonomi Nöt

Nyhetsbrev nr 3 ute nu

Läs mer
Allmänt Ekonomi Stallbyggnad

Långsiktig plan för teknikinvestering

Läs mer
Allmänt

Navets andra nyhetsbrev ute nu

Läs mer
Visa alla nyheter