Analysgruppernas årsmöte

2024-10-04

Kunskapsnav Animalieproduktion arrangerade i veckan Analysgruppernas årsmöte 2024 i Jönköping. Där samlades navets analysgrupper för att göra ett avstamp inför det kommande årets aktiviteter inom kunskapsnavet. 

Under mötet betonades vikten av analysgruppernas arbete, där sex aktiva grupper fokuserar på att bidra med insikter och behovsinspel till Kunskapsnavet. Grupperna har ett stort inflytande över framtida kunskapsutveckling inom animalieproduktionen.

Deltagarna fick även inblick i hur Danmarks digitala kunskapsbank för lantbruk, Landbrugsinfo.dk, fungerar. Den används som ett verktyg för att förbättra produktiviteten och lönsamheten i branschen. 

Kunskapsnavet är i färd med att bygga en kunskapsbank för den svenska animaliesektorn och deltagarna fick möjlighet att se hur den svenska versionen kommer att se ut.

Programmet för mötet bestod av flera workshops, där deltagarna delade sina erfarenheter och diskuterade hur kunskapsnavet ska jobba framöver för att bidra till ökad produktivitet och lönsamhet inom den svenska animalieproduktionen.

Efter två intensiva dagar står navet väl rustat inför det fortsatta arbetet med kunskapsutveckling inom animalieproduktionen. Nu ser vi fram emot att träffa er alla på Elmia lantbruk!

Ämnesord

Allmänt

Kontaktperson

Lasse Angantyr

Kommunikatör
lars.angantyr@ri.se
+46 10 251 39 02 

Relaterade nyheter

Allmänt

Vi ses på Elmia lantbruk

Läs mer
Allmänt

Nyhetsbrev nr 4 ute nu

Läs mer
Allmänt

Fina möten på Borgeby fältdagar

Läs mer
Allmänt Ekonomi Nöt

Nyhetsbrev nr 3 ute nu

Läs mer
Visa alla nyheter